ЗСУ "дадуть жару" окупантам / Колаж УНІАН

Касетні боєприпаси, які США передали Збройним силам України, точно будуть застосовуватися у контрбатарейній боротьбі і проти російської піхоти на Бахмутському напрямку, розповів військовий експерт, майор запасу Олексій Гетьман.

При цьому він підкреслив, що касетні боєприпаси в залежності він начинки можуть бити по різних цілях.

"Є різні види касетних боєприпасів. Є боєприпаси, які вибухають, не долітаючи до землі. Снаряди, які вибухають на землі від детонації. Начинка всередині може бути навіть протитанкова (можна використовувати проти важкої бронетехніки). Це може бути протипіхотна фугасна начинка. Це може бути засіб для дистанційного розмінування / мінування... ",- пояснив експерт. 

Гетьман спростував повідомлення низки іноземних ЗМІ, що ЗСУ будуть ними бити по фортифікаційних спорудах ворога: "укріплення ніхто не буде руйнувати, буде руйнуватися особовий склад. Дуже важливо використовувати касетні боєприпаси в контрбатарейній боротьбі по артилерії ворога. Вони накривають велику площу", - додав військовий.

Експерт підсумував, що ЗСУ точно використовуватимуть касетні боєприпаси у контрбатарейній боротьбі. "(А) на Бахмутському напрямку вони будуть ефективні саме проти піхоти ворога", - уточнив Гетьман.

Касетні снаряди вже в Україні - головне

Напередодні The Washington Post, посилаючись на анонімні джерела в українському уряді, писала про перше застосування кластерних снарядів на полі бою. Пізніше з'явилися перші кадри, що підтверджують це.

Боєприпаси, за словами співрозмовників видання, вже застосовуються на південно-східному фронті. Разом з тим, раніше Зеленський підкреслив, що касетні снаряди, згідно з домовленостями зі США, застосовуватимуться виключно на українській території і по окупантах.

США передали Україні касетні снаряди після багатомісячних дискусій всередині Білого дому і на тлі нестачі звичайних артснарядів. Вважається, що кластерні боєприпаси тимчасово задовольнять потреби ЗСУ в інтенсивних артдуелях.

Вас також можуть зацікавити новини: