Резніков бачить можливість отримання винищувачів Eurofighter Typhoon

Всього Україні потрібно 120 сучасних винищувачів.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що бачить можливість отримання від партнерів винищувачів Eurofighter Typhoon.

"Якби Велика Британія та Німеччина об'єднали свої можливості з постачання винищувачів Eurofighter, це було би важливим кроком... Наші британські партнери готові запропонувати українцям курси навчання на винищувачах Eurofighter. А з нашими шведськими друзями ми обговорюємо, як розпочати навчання на літаках Saab Gripen", - сказав він інтерв'ю французькій газеті "Ouest France"

За його словами, наразі існує міжнародна "танкова коаліція", в якій основною моделлю є німецький Leopard 2, американські Abrams і британські Challenger. На його думку, може бути сформована "коаліція винищувачів" із базовою моделлю американського F-16, Eurofighter і шведськими Gripen. За оцінкою Міноборони, Україні потрібно близько 120 винищувачів. 

"Найбільшу частину повинні складати F-16, яких у світі налічується понад п'ять тисяч. Але Eurofighter і Gripen також допомогли б нам", - зазначив Резніков.

Винищувачі для України

Як раніше повідомляв УНІАН, п’ять країн працюють над забезпеченням України бойовими літаками - Велика Британія, США, Нідерланди, Бельгія та Данія. Пізніше стало відомо, що Португалія готова допомогти запчастинами та навчанням пілотів, а Німеччина розглядає інші можливості підтримки коаліції.

Українські пілоти почали самопідготовку до опанування винищувачів F-16 близько року тому. Льотчики покращували англійську, вивчали будову літака та читали книжки про F-16.

Вас також можуть зацікавити новини: