Сунак також «повторить свою пропозицію підтримки Великої Британії країнам, здатним надати Україні літаки для допомоги в конфлікті» / фото president.gov.ua

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак має намір закликати лідерів G7 збільшити спроможність України зупинити російські сили, йдеться в повідомленні Офісу прем’єр-міністра на Даунінг-стріт, оприлюдненому сьогодні, 24 лютого.

"Сьогодні (п’ятниця) на зустрічі G7 прем’єр-міністр закликатиме міжнародних партнерів допомогти Україні послабити російські сили за межами фронту конфлікту. …Прем’єр-міністр виступатиме за те, щоб зброя більшого радіусу дії надходила до їхніх збройних сил (українських - УНІАН)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це відбувається, коли Велика Британія готується постачати Україні зброю більшого радіусу дії, щоб забезпечити Україні вирішальну перевагу.

Відео дня

Очікується, що Сунак також "повторить свою пропозицію підтримки Великої Британії країнам, здатним надати Україні літаки для допомоги в конфлікті".

Як зазначає Офіс прем’єра, Сунак планує наголосити, щоб Україна виграла цю війну - і прискорила цей день - вона повинна отримати вирішальну перевагу на полі бою.

Винищувачі для України - що відомо

8 лютого президент Володимир Зеленський закликав країни Заходу передати Україні бойові літаки. При цьому Британський прем'єр-міністр Ріші Сунак оголосив про плани організувати підготовку українських пілотів.

23 лютого колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон висловив переконання, що Великобританія повинна "розтопити лід" і надати Україні винищувачі.

Президент США Джо Байден у п'ятницю, 24 лютого, проведе віртуальну зустріч з іншими лідерами країн G7 (Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Велика Британія). Як пише CNN, прес-секретарка Білого дому Карін Жан-П'єр оголосила, що президент України Володимир Зеленський візьме участь у зустрічі "щоб продовжити координацію зусиль з підтримки України та притягнення Росії до відповідальності за війну".

Вас також можуть зацікавити новини: