Наступальне озброєння допоможе ЗСУ в стратегічному штурмі / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Військовий експерт, полковник Збройних Сил України у запасі Роман Світан заявив, що Україна отримає від партнерів важке наступальне озброєння. Воно допоможе ЗСУ у виконанні наступальних стратегічних завдань.

"Рішення про передачу Україні важкого озброєння було прийнято ще того року. А передавати його в недостатніх кількостях немає сенсу. Нам передадуть не одну сотню танків, не одну сотню бронемашин та певну кількість артилерії й боєприпасів. Також є підтвердження передачі деяких позицій далекобійних ракет до HIMARS на базі ракети М26 та баражуючи бомби дальністю до 150 км. Таким чином, збільшиться дальність ураження цілей", – розповів Світан ефірі програми "Вердикт з Сергієм Руденком" на телеканалі "Еспресо".

За словами експерта, Україна почне отримувати вже наступальне озброєння, яке "готуватиме нас до виконання одного зі стратегічних штурмів".

Відео дня

"Це вихід у будь-яку точку Азовського узбережжя. Постає завдання перерізати сухопутний коридор з Росії до Криму та Херсонщини. Перевести Херсонсько-Кримське російське угруповання в режим оперативного оточення, а далі його знищити. Для такого завдання нам передаватиметься озброєння. Інформація щодо передачі озброєння буде під контролем спецслужб", – наголосив він. 

Зброя для України: останні новини

Данія готова передати Україні 19 самохідних артилерійських установок Caesar. Уряд Данії вже проконсультувався з парламентом під час засідання Комітету з питань зовнішньої політики.

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії передасть Україні 600 ракет Brimstone.  Міністр оборони Британії додав, що підтримка України продовжиться "цього року і наступного". Він додав, що Британія це робитиме у довгостроковій перспективі.

Крім того, Швеція оголосила про новий пакет військової допомоги Україні. До нього увійдуть бойові машини піхоти, самохідні артилерійські установки і протитанкова зброю.

Вас також можуть зацікавити новини: