Україна скоро отримає винищувач F-16 / фото US Air Force

Восени в Україну можуть прибути не лише винищувачі F-16, а й F-18, які готова передати Австралія.

Про це повідомив в ефірі "Еспресо" депутат Польського сейму кількох каденцій, історик та публіцист Мирослав Чех. За його словами, від нового повітряного флоту України Росії треба буде ховатися у глибині своєї території.

"На осінь ще прилетять F-16 до України, а може й F-18. Я раніше говорив, що українські F-16 стоять на аеродромах у Нідерландах. А також Австралія переходить на F-35 і готова передати Україні F-18, які так само перебувають у консервації. З F-16 та F-18 повітряний флот України буде великим та потужним, а Росії треба буде ховатися у глибині своєї території. Тобто демілітаризована зона, про яку говорив генерал Залужний на якусь глибину російської території, намічається, що це станеться", - наголосив польський політик.

Відео дня

На його думку, це можливості на майбутнє і поки він не хотів би говорити категоріями "що це вже сталося".

Винищувачі для України

Як раніше повідомляв УНІАН, Україна вже сформувала перший список пілотів для навчання на західних винищувачів. Польща та Нідерланди готові розпочати навчання.

Президент Володимир Зеленський заявив, що європейські партнери готові надати Україні "потужну" кількість винищувачів. Наразі партнери знають, яка кількість бойових літаків необхідна Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: