Генерал із США пояснив, чому Вашингтон не передав Україні ракети ATACMS / скріншот

Генерал-лейтенант США у відставці Бен Ходжес розчарований тим, що Вашингтон все ще не передав Україні балістичні ракети ATACMS та БПЛА. Він не виключає, що Білий дім все ж прийме потрібне рішення.

"Це досить розчаровує. Я не знаю точної причини, але знаю, що це може розцінюватися як провокація і привід до подальшої ескалації. Мовляв, їх можуть використовувати для ударів по цілях у глибині Росії. Я вам так скажу - не погоджуюся з такою думкою", – заявив американський військовий в інтерв'ю 24 каналу.

При цьому він вказав, що в США побоювалися відповіді Москви на поставки зброї. Водночас Ходжес нагадав, що Кремль досі не зміг відповісти на військову допомогу Києву.

Відео дня

"Кожен раз, як ми надавали Україні нову зброю, росіянам нічого було сказати у відповідь, і ніякої ескалації не відбувалося. Тобто ми стримували самі себе - ось, мовляв, Росія візьме і використовує ядерну зброю, або ще щось зробить. Тому цей процес так повільно йде", - розповів генерал.

Водночас він вважає, що Україна все ж може отримати від США ракети ATACMS та безпілотники.

Ракети ATACMS для України - що відомо

Київ вже не перший місяць веде переговори з Вашингтоном про постачання далекобійної зброї. Поки що США не дають ЗСУ ракети ATACMS для установок HIMARS. Справа у розбіжностях з приводу ударів по цілях у тимчасово окупованому Криму.

Politico повідомляє, що під час візиту до Білого дому президент України Володимир Зеленський повторно мав попросити надати Україні ракети ATACMS з дальністю польоту до 300 кілометрів.

При цьому представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Гнат заявив, що ATACMS могли б стати стримуючим фактором для Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: