Україна отримала надто мало зброї, щоб наступ був швидким / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Країни Заходу передали Україні меньше 100 сучасних танків та загалом мало зброї, що і стало однією з причин надто повільних темпів українського контрнаступу. Про це пише німецьке видання Bild.

"Україна та її партнери були надто оптимістичними, і я теж, мушу визнати. Прориви через величезні мінні поля та російська перевага в повітрі дуже ускладнюють це. Контрнаступ України просувається, але дуже повільно", — сказав колишній керівник оперативного штабу Міноборони ФРН, військовий експерт Ніко Ланге.

Як зазначає видання, загалом союзники передали українській армії "значно менше 100" західних бойових танків. З іншого боку, російська збройна промисловість працює на повну потужність, відправляючи на фронт по 50 танків на місяць. Загалом росіяни мають в Україні понад 1000 танків.

Відео дня

"Через те, що ми занадто довго працювали над [поставкою] БТР і танків, росіяни мали час облаштувати величезні мінні поля та оборонні позиції", – зазначив Ланге.

Але є й інші пояснення неуспіху України на полі бою, вважає Bild. Згідно із внутрішнім документом Бундесверу, саме "українська оперативна доктрина" негативно впливає на ефективність бойових бригад.

"Їхні підрозділи іноді поділяються на такі малі підрозділи, що хоча кожен підрозділ щось робить, немає жодних ознак спільного бойового керівництва. Тоді елементи маневрування відсутні у фокусі, щоб наростити свій власний імпульс або встановити вогневу перевагу", — йдеться в секретному документі, з яким ознайомилося видання.

Ситуація на фронті в Україні – останні новини

Як писав УНІАН, російські окупанти намагаються перехопити ініціативу на Куп’янському напрямку, але натомість зазнають втрат. Коментуючи поточну ситуацію на цій ділянці фронту, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий зауважив, що головні атакуючі дії ворог зосередив в районі Іванівки і Синьківки.

Днями заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що попри надважкі бойові умови та супротив ворога, наші війська мають частковий успіх у напрямку села Урожайне Донецької області, що поруч із визволеним раніше селищем Старомайорське. До того ж ворог там відчуває проблеми з логістикою, через постійну "бавовну" на своїх комунікаціях.

Вас також можуть зацікавити новини: