Подоляк сказав, як посилити українську ППО / фото УНІАН

Західні партнери зможуть уникнути зношування запасів озброєння, якщо поставлятимуть Україні для боротьби з дронами більше зенітних та антидронових систем.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк. "Посилення української системи ППО передбачає не лише збільшення кількості передових систем і ракет до них (що важливо), а й насамперед - розв’язання математичної задачі, що лежить у частині економіки війни", - написав він у своєму Telegram-каналі.

Він додав, що системи Patriot, SAMP/T, NASAMS, IRIS-T збивають російські ракети, однак використання їх для збиття безпілотних літальних апаратів типу "Shahed" призводить до зношування складських запасів союзників та довгострокового ослаблення.

Відео дня

Він вважає, що проблему вирішать поставки зенітних комплексів Gepard та антидронових систем Vampire, які вже продемонстрували свою ефективність у боротьбі з дронами. 

"Масштабування рішення відповідно до російських можливостей дасть змогу мінімізувати ефект від російських "нальотів" та забезпечить довгострокову стабільність неба України та сусідніх із нами країн НАТО. Головне сьогодні - своєчасне ухвалення рішень", - додав він.

Системи Gepard та Vampire: що відомо

Україна отримує установки Gepard від Німеччини. Українські військові повідомляли, що мають на озброєнні 46 таких зенітних установок, які використовують для збиття дронів та навіть ракет.

Влітку Bloomberg повідомив, що з безпілотниками воюють і за допомогою американских систем Vampire

Вас також можуть зацікавити новини: