Експерт назвав ключові проблеми російського ВПК / фото ua.depositphotos.com

Російський військово-промисловий комплекс не здатний на виробництво сучасного озброєння. Російське озброєння по суті є радянським, а хоч якісь рубежі ворогу допоманає утримувати кількість зібраних в СРСР артилерійських снарядів.

Як наголосив в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий експерт, офіцер резерву Повітряних сил ЗСУ Андрій Крамаров, Росія продовжує лякати світ своїми можливостями виробляти сотні одиниць техніки на рік, проте в реальності вона змушена знімати зі зберігання танки Т-54 і Т-55.

"Це свідчить про те, що РФ усвідомлює своє відставання в бронетехніці та артилерії. Попри кількісну перевагу в авіації, відсутні значні переваги в інших галузях", – пояснив Крамаров.

Відео дня

За його словами, упродовж останніх 30 років в російській армії проявлялася схильність до корупці та повільної деградації. При цьому неефективність  прикривали виглядом роботи над новими зразками озброєння, хоча жодне з нових машин, над якими працювали в Росії, не була використана у війні проти України. В кращому випадку, це все ще розробки часів Радянського Союзу. До прикладу, російськй танк Т-90 є модернізацію Т-72.

"У них немає сучасних систем реактивного залпового вогню, аналогів HIMARS, які будуть виконувати на тому самому рівні бойові завдання, як західні системи, які мають коригування ведення ракети, які мають навігацію супутникову, що дає змогу точково вражати потрібні цілі. У них танки, які не мають великих систем зв’язку, інтеграції в єдину загальнокомандну військову систему", – резюмував Крамаров.

Російське озброєння: останні новини

Росія почала знімати зі зберігання старі танки Т-54 та Т-55. Військовий експерт Сергій Згурець вважає, що ворог зможе відремонтувати до 500 таких танків, при тому, що станом на 2016 рік на зберігання їх було понад 2 тисячі.

Водночас в Росії заявили про наявність в арсеналі "унікальної зброї", яка здатна "знищити будь-якого противника". Зокрема йшлося про США.

Вас також можуть зацікавити новини: