Блащак просить Німеччину передати обіцяні Польщі Patriot Україні / фото ua.depositphotos.com

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак запропонував Німеччині передати обіцяні його країні батареї універсального засобу протиповітряної оборони Patriot Україні. 

Як зазначив польський міністр у Twitter, передача комплексів допоможе захистити Україну від подальших жертв та знеструмлень внаслідок російських обстрілів. 

"Після останніх ракетних атак Росії я звернувся до Німеччини, щоб передати запропоновані Польщі батареї Patriot Україні і розгорнути їх на західному кордоні. Це захистить Україну від подальших жертв і знеструмлень і підвищить безпеку на нашому східному кордоні", – наголосив Блащак. 

Відео дня

Ракетний удар по Україні 23 листопада

23 листопада російська стратегічна авіація випустила десятки ракет по Україні. Відразу в декількох областях спрацювала система протиповітряної оборони. 

Під атаку потрапив і Київ. Як заявив мер столиці Віталій Кличко, атака забрала життя трьох людей. Більше десятка були поранені.

Як пізніше зазначили у Повітряних силах ЗСУ, Росія випустила по території України близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555, "Калібр". 51 ракету вдалося збити. 

Через ракетний удар президент України Володимир Зеленський ініціював невідкладне скликання Радбезу ООН. 

Вас також можуть зацікавити новини: