Українці почали використовувати Storm Shadow / фото Вікіпедія

Українські воїни почали використовувати для знищення російських окупантів далекобійні ракети британо-французького виробництва Storm Shadow.

Як повідомляє американський канал CNN, застосування цього типу ракет підтвердили двоє американських чиновників, а також один західний.

"Двоє американських чиновників і західний чиновник, знайомі з цим питанням, повідомили, що українські сили почали використовувати надані Великою Британією ракети великої дальності Storm Shadow для ударів по російських цілях", - пише канал.

Відео дня

Storm Shadow знищують окупантів

Storm Shadow - крилата ракета великої дальності розроблена Великобританією та Францією. Зазвичай її запускаєть з повітря. Дальність - понад 250 кілометрів.

Окупанти стверджують, що ЗСУ щонайменше двічі застосували ці ракети для ударів по Луганську. Вдруге це сталося кілька днів тому, коли день у тимчасово окупованому Луганську розпочався з ранкових вибухів. 

Під час "прильоту" по Луганську є влучання по старій будівлі Луганської академії внутрішніх справ. На території об'єкта з 2015 року перебували російські військові. Можуть бути загиблі та поранені. Пропагандисти вже стверджують, що це були ракети Storm Shadow.

Вас також можуть зацікавити новини: