Дальність польоту ракети Storm Shadow становить приблизно 560 кілометрів / скріншот

Військовий експерт Олег Жданов розповів, чим особливі авіаційні крилаті ракети Storm Shadow, які може отримати Україна на озброєння від західних партнерів.

Як він зазначив, такі ракети здатні "вивернути навиворіт" злітну смугу військового аеродрому: "450 кілограм вибухової речовини знаходяться у головній частині ракети".

За його словами, ракети Storm Shadow летять до цілей на висоті 30-40 метрів, що робить їх практично невразливими для ППО.

Відео дня

Разом з тим Жданов додав, що на сьогодні ще немає офіційних підтверджень, що Україна у найближчому майбутньому посилиться такими ракетами: "Ми тут трошки загралися в ейфорію, і я у тому числі... Але офіційно поки не називаються ці типи ракет. Поки що опосередковано".

Ракети Storm Shadow - загальна інформація

Storm Shadow - англо-французька малопомітна крилата ракета великої дальності повітряного базування.

Storm Shadow - британська назва ракети, французька - SCALP-EG (Système de croisière conventionnel autonome à longue portée Emploi General - багатоцільова високоточна крилата ракета великої дальності з автономним наведенням).

Ракета створена на основі розробленої у Франції крилатої протиракети Apache.

Дальність польоту ракети становить приблизно 560 кілометрів. Ракета оснащена турбореактивним двигуном зі швидкістю 0,8 маха.