REUTERS

Учасники масової антиурядової акції протесту в центрі столиці Молдови Кишинева ухвалили сьогодні резолюцію, в якій міститься заклик до загального страйку, повідомляє РБК-Україна з посиланням на молдовське видання Jurnal.MD.

"Документ ухвалений з урахуванням побажань представників всіх соціальних сегментів, які долучилися до платформи" (платформа DA -"Демократія - вдома" - УНІАН), - заявив глава створеної тиждень тому ради великого Національного зібрання Андрій Нестазе.

Читайте такожАктивісти "забронювали" для протестів центральну площу столиці Молдови до 30 вересня

Відео дня

За його словами, відмова влади зустрітися із протестувальниками підтверджує нездатність держави забезпечити людям гідне життя.

Як повідомляв УНІАН, у центрі Кишинева поновився антиурядовий мітинг. Платформа DA -"Демократія - вдома" об'єднує кілька громадських організацій, політологів, громадських діячів, які поділяють різні політичні погляди. Серед них є й прихильники об'єднання Молдови з Румунією.

У травні та червні DA провела масові мітинги в центрі Кишинева, тоді протестувальники вимагали боротьби з корупцією та відставки уряду.