Американські комплекси Patriot добре показали себе на війні в Україні / фото US Army

Військовий експерт Олег Жданов відповів, чи можуть американські системи протиповітряної оборони збивати російські ядерні ракети.

"Можливо, вони не практикувалися на радянських ракетах, хоча, думаю, що могли - цілеспрямовано через ліві підставні фірми закуповувати ракети для того, щоб пробувати їх перехоплювати. А взагалі - вони тренуються на своїх ракетах", - зазначив він.

При цьому Жданов назвав комплекси THAAD і Patriot:

Відео дня

"У США є прекрасні комплекси, той же комплекс THAAD, він висотний, взагалі він у ближньому космосі може збивати. У них достатня кількість Patriot. У них вся територія США закрита комплексами THAAD і Patriot, які призначені для боротьби у тому числі з балістичними ракетами".

За словами експерта, у США самодостатня система ППО.

"Вони сподіваються, що вона їх захистить. Судячи з ефективності Patriot у нас, як він себе показав під час бойових дій, їхні системи набагато краще, ніж ті, які є у РФ", - додав Жданов.

Комплекси Patriot для України - що повідомлялося

Як заявляв президент України Володимир Зеленський, по Patriot дуже важко працювати з партнерами: "За кожну додаткову пускову систему, я вже не кажу про додаткову батарею. За все це треба дуже сильно боротися".

Також повідомлялося, що у кінці серпня Німеччина передала Україні додаткові ракети для Patriot.

За словами командувача Повітряними силами, ЗСУ оволоділи Patriot за 10 тижнів замість 10 місяців.

Вас також можуть зацікавити новини: