Байден 24 лютого оголосить про нові санкції проти Росії – Білий дім

Вони будуть стосуватися ключових секторів економіки, котрі приносять дохід Кремлю.

Президент США Джо Байден завтра, 24 лютого, оголосить про нові санкційні обмеження проти Російської Федерації. Як заявила на брифінгу прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр, такий крок буде продовженням координації допомоги Україні.

На 24 лютого у Байдена запланована онлайн-зустріч з президентом України Володимиром Зеленським та лідерами "Великої сімки".

"Завтра лідери обговорять, як ми можемо продовжити підтримку України і продовжити посилення тиску на Путіна… США застосують широкомасштабні санкції проти ключових секторів, які приносять дохід Путіну", - йшлося у зверненні Жан-П’єр.

Зокрема прес-секретар конкретизувала, які саме галузі будуть зачіпати майбутні обмеження.

"Вони будуть поширюватися на російські банки, російську оборонну та технологічну промисловість, а також суб'єктів у третіх країнах, які намагаються обійти наші санкції", - додала речниця.

Як раніше повідомлялося, санкційний пакет стосуватиметься 200 російських фізичних і юридичних осіб. Зокрема він торкнеться чиновників та їхні сім’ї. Також обмеження введуть проти товарів подвійного призначення – завдяки їм Росія пробувала нівелювати вплив певних санкцій.

Санкції Заходу проти Росії: актуальне

Євросоюз обіцяв ухвалити десятий пакет санкцій проти Росії до 24 лютого, але сьогодні знову не зміг це зробити. Однак ЄС продовжив дію попередній обмежень проти Кремля.

У Швеції також запланували ввести нові санкції проти країни-агресора.

У Росії через західні санкції почався дефіцит звичних продуктів. У тому числі і плівки для ковбаси.

Нідерланди вигадали схему, за якої Росія не матиме змогу обходити санкції. В тому числі Кремль це робив за допомогою Туреччини.

Вас також можуть зацікавити новини: