Білорусь перекинула техніку до кордону з Литвою / фото МВС Литви

Вночі 6 квітня Білорусь перекинула до кордону з Литвою військову техніку. Ешелон з не менше ніж 20 одиницями техніки прибув на станцію Гудогай в 9 кілометрах від литовського кордону. 

Як повідомляє "Беларускі Гаюн", в ешелоні прибуло не менше 10-15 танків Т-72Б/Б3, БТРи, БМП і МТ-ЛБ. Зазначається, що була перекинута техніка 120-ї бригади Збройних сил Білорусі, яка дислокується в Уруччі, Мінськ. 

За даними моніторингової групи, формування ешелону відбувалося протягом усього дня, 5 квітня, на станції Озерище. Звідти ешелон відправився в районі 22 годин того ж дня. 

Відео дня
Перекидання військової техніки в Білорусі / фото "Беларускі Гаюн"

Що відбувається в Білорусі

Вдень 6 квітня територію Білорусі покинули три МіГ-31К ВКС РФ. Ці борти перебували на аеродромі в Мачулищах з 13 грудня 2022 року.

Крім того, до Білорусі приїжджав російський генерал, який командував окупацією Балаклії Харківської області. Андрія Рузинського помітили в Зябрівці.

Водночас нещодавно Росія вивела з Білорусі тисячі військових. За даними Держприкордонслужби України, йдеться про близько 2 тис. російських військових, яких потім можуть перекинути на схід нашої країни.

Вас також можуть зацікавити новини: