Конвертоплан V-22 Osprey армії США розбився біля берегів Японії / фото ua.depositphotos.com

Біля берегів Японії розбився конвертоплан V-22 Osprey армії США. На момент аварії на борту перебували вісім осіб. 

Про це повідомляє Reuters. Відомо, що конвертоплан впав у море на заході Японії. Берегова охорона знайшла його уламки приблизно в 3 км від острова Якусіма. 

Також там виявили тіло одного з членів екіпажу. Доля інших військових, що знаходилися на борту конвертоплана, на даний момент невідома. 

Відео дня

Аварія V-22 Osprey сталася близько 15:00 за місцевим часом. За словами свідків, борт наближався до аеродрому для екстреної посадки. Тоді у нього загорівся лівий двигун. 

Це вже не перший інцидент з конвертопланами V-22 Osprey. Японія, яка також їх використовує, поки не має наміру забороняти польоти. Однак там звернулися до американських військових з проханням розслідувати катастрофу.

Аварії з V-22 Osprey

У серпні 2023 року в Австралії розбився конвертоплан Osprey з морськими піхотинцями на борту. Тоді в результаті аварії загинули троє людей. Повідомлялося, що ще п'ятеро військових перебували у важкому стані. Всього на борту було 23 людини. 

Польоти морпіхів проходили в рамках навчань Predator's Run. Було розпочато розслідування причин катастрофи. 

У 2016 році літак V-22 Osprey здійснив аварійну посадку в океані біля південного японського острова Окінава. Через цей інцидент американські військові тимчасово припиняли експлуатацію цих конвертопланів. 

Вас також можуть зацікавити новини: