У Японії впав у море вертоліт Black Hawk / REUTERS

У четвер, 6 квітня, в Японії за годину після вильоту зник з радарів вертоліт UH-60JA Black Hawk. Невдовзі у морі поблизу острова Міяко помітили уламки гелікоптера. 

Як повідомляє Associated Press, на борту гелікоптера перебували 10 військових, серед яких – командир дивізії, їхня доля невідома. На пошуки вийшли кораблі берегової охорони Японії.

Видання Kyodo News зазначає, що берегова охорона виявила в морі сліди нафти, що можуть бути повʼязані зі зниклим з радарів бортом. Водночас чиновники поки ці повідомлення не коментують. 

Відео дня

Керівник Наземних сил самооборони Ясунорі Морішіта заявив, що зниклий вертоліт розміщувався на ключовій регіональній армійській базі в префектурі Кумамото, що знаходиться на острові Кюсю. За його словами, вертоліт зник з радарів раніше, ніж вважалося.

Авіакатастрофи у світі

18 січня 2023 року в Броварах Київської області розбився вертоліт ДСНС. В авіакатастрофі загинув вищий керівний склад Міністерства внутрішніх справ України, зокрема очільник міністерства Денис Монастирський.

15 січня в Непалі розбився пасажирський літак. На борту перебували 68 пасажирів і чотири члени екіпажу.

У листопаді 2022 року в США під час авіашоу в небі зіткнулися два рідкісних літаки –  бомбардувальник Boeing B-17 Flying Fortress, спроектований у 1934 році, та літак Bell P-63. 

Вас також можуть зацікавити новини: