Голова МЗС Чехії розповів, чи війна в Ізраїлі відвернула увагу від України / фото УНІАН, Олександр Синиця

Новий виток ізраїльсько-палестинського конфлікту не відверне увагу світу від війни в Україні, вважає міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, що став першим закордонним дипломатом, який відвідав Ізраїль після масованої атаки ХАМАС 7 жовтня.

На його переконання, війна в Україні досі на першому місці для світу. "Здається, що ми рухаємося до глобальної конфронтації. Я не думаю, що це збіг. Ми маємо бути готовими вкладати більше зусиль у нашу оборону. І дотримуватися наших принципів... Ми маємо приділяти увагу усім конфліктам і будь-чому, що загрожує нам. Тож Україна є досі на першому місці", –  сказав він в коментарі "Радіо Свобода" на полях конференції у Празі.

Військова допомога Ізраїлю - це треба знати

Після нападу палестинського терористичного угруповання ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня і подальших ізраїльських ударів по сектору Газу у відповідь США розпочали планування військової допомоги Ізраїлю.

Відео дня

США вже відправили до узбережжя Ізраїлю авіаносець USS Gerald R Ford, крейсер класу Ticonderoga USS Normandy та кілька есмінців, а також ударну групу з авіаносцем USS Eisenhower з метою "стримати ворожі дії проти Ізраїлю". 

Крім цього, США оголосили, що нададуть Ізраїлю пакет військової допомоги. Це буде спільний пакет допомоги Ізраїлю і Україні, його вартість перевищить 2 мільярди доларів. 

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден стверджує, що країна здатна надавати підтримку і Ізраїлю, і Україні, зберігаючи при цьому "загальну міжнародну оборону". На його переконання, у Сполучених Штатів є можливості для цього, і вони "зобов'язані це робити".

Вас також можуть зацікавити новини: