США відправляють USS Eisenhower в східне Середземномор'я / скріншот

Стало відомо, наскільки потужна і що у себе включає ударна група США з авіаносцем USS Eisenhower, яку Пентагон направляє в східне Середземномор'я до узбережжя Ізраїлю.

Зокрема, до складу групи входять:

  • ракетний крейсер з керованими ракетами USS Philippine Sea;
  • есмінці з керованими ракетами USS Laboon, USS Mason і USS Gravely;
  • дев'ять авіаційних ескадрилій.

Що таке авіаносна ударна група

Як пише The Hill, авіаносна ударна група являє собою важливий елемент військової потужності Сполучених Штатів і здатна змагатися зі збройними силами держав завдяки своїй значній вогневої потужності.

Відео дня

Склад американської авіаносної ударної групи включає приблизно 7500 військовослужбовців і охоплює різноманітні типи кораблів, такі як атомні авіаносці, крейсери і підводні човни. Група також включає різноманітні види військової авіації.

Авіаносні ударні групи здатні наносити удари на відстань до 1000 миль і навіть далі завдяки можливості дозаправки в повітрі. Вони здатні забезпечувати захист від повітряних атак, ракетних загроз, гарантувати безпеку на морі на великих площах. Ці групи давно використовуються для демонстрації військової сили та стримування ворожих сил.

На цей час США мають одинадцять авіаносних ударних груп.

Як писав УНІАН, Пентагон ухвалив рішення направити другу авіаносну ударну групу в східне Середземномор'я для стримування будь-яких ворожих актів проти Ізраїлю.

Вас також можуть зацікавити новини: