США не припинять підтримувати Україну, впевнений Коваленко / фото 53 ОМБр ім. князя Володимира Мономаха

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко перерахував фактори, які забезпечать стабільну підтримку США України у боротьбі з російською агресією.

"Все частіше чую тривожні питання щодо того, що на тлі сплеску протистояння в Ізраїлі, складного процесу ухвалення бюджету в США і загострення передвиборної боротьби, Україна може, або отримувати менше американської допомоги, або позбутися її взагалі", - написав він.

На його думку, допомога США не припинитися з наступних причин:

Відео дня
  • на цей час з коштів на допомогу Україні, виділених на 2023 рік, залишилося $5 млрд, і ця сума дозволить продовжувати виділяти пакети допомоги, без змін, по два кожного місяця, як мінімум до кінця року;
  • днями президент США Джо Байден зробив заяву про виділення Україні довгострокового пакету допомоги на $100 млрд до 2025 року, і ця сума, навіть перевищує річні обсяги допомоги 2022-2023;
  • США не зможуть просто взяти і все кинути, фактично, програвши виграшну війну, для США ця боротьба так само важлива, як і для України.

Коваленко не виключає, що Україна може зникнути з позицій бюджету США заради електоральної підтримки серед певного маргінального середовища. Але при цьому експерт вважає, що вона може з'явитися у списках пізніше: "Або наш сектор взагалі отримає зовсім іншу назву, формулювання підтримки".

Пакет допомоги Україні на $100 мільярдів - що повідомлялося

Як писав УНІАН, президент США Джо Байден має намір запросити у Конгресу найбільший за всю історію пакет фінансування озброєнь і гуманітарної допомоги Україні, якого повинно вистачити до початку 2025 року.

За даними деяких джерел, Байден розглядає "одноразовий" законопроект про витрати на фінансування війни в Україні до наступних президентських виборів у спробі вийти з глухого кута у відносинах з республіканцями.

Повідомлялося, що розмір пакету допомоги може досягти 100 мільярдів доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: