США та інші хвацько рятують Ізраїль, доки Україна стікає кров'ю / фото Getty Images

Захід кинувся власноруч захищати Ізраїль під час суботньої атаки Ірану, але водночас не хоче навіть обговорювати аналогічний рівень підтримки України. Причина лише одна – Україну атакує ядерна держава, а Ізраїль – неядерна. Про це пише авторитетний аналітичний журнал The Atlantic.

Автор публікації наголошує, що Росія не просто має ядерну зброю, але й постійно погрожує її застосуванням. І саме це, на думку автора, стримує країни НАТО від прямої участі у захисті України. 

У випадку з Ізраїлем ситуація не просто протилежна, вона кардинально інша: Ізраїль сам має ядерну зброю (хоч напряму цього не визнає). І через це Захід боїться, що хтось може настільки нашкодити Ізраїлю, що тим самим спровокує його на ядерний удар у відповідь.

Відео дня

"Для решти світу тут є кілька уроків. (...) Ядерна зброя дає вам набагато більше безпеки. Ви не тільки можете стримувати атаки за допомогою ядерного щита, і не тільки можете атакувати інші країни відносно безкарно, але ви також можете, за певних обставин, очікувати, що інші приєднаються до вашої оборони", – пише The Atlantic.

Захід захистив Ізраїль від атаки Ірану

Як писав УНІАН, в ніч проти неділі Іран здійснив масовану ракетно-дронову атаку проти Ізраїлю. Попри велику кількість засобів повітряного нападу, більшість з них вдалося перехопити ще на підльоті до Ізраїлю. Важливу роль у цьому зіграла винищувальна авіація не лише самого Ізраїлю, але також США, Франції, Британії та Йорданії.

Ця рішучість Заходу на тлі нездатності підтримати Україну обурила українців. Навіть президент Зеленський відверто дорікнув західним партнерам через їхні подвійні стандарти.

Вас також можуть зацікавити новини: