Путін ставить мобілізацію в РФ на паузу / скріншот

Мобілізація в Росії призупиняється з низки причин. Населенню це пояснили "мобілізаційними хвилями".

Подробиці в ефірі проекту FreeДом озвучив військовий експерт Олег Жданов.

Він розповів, що, за даними української розвідки, РФ в ході цієї оголошеної мобілізації вдалося зібрати понад 100 тисяч військових. "Можливо, десь тисяч 50-60 у дорозі - між військкоматами і пунктами збору", - говорить експерт.

Жданов зазначив, що в деяких регіонах Кремль призупиняє мобілізацію, тому що система не встигає опрацьовувати цих людей, приймати і розподіляти. Так, у навчальних центрах не вистачає казармено-житлового фонду, на вулиці холодно. Військові частини не готові до їхнього прийому, тому що всі сподівалися, що всіх будуть збирати на збірних пунктах і відправляти в навчальні пункти.

"Вони зараз по регіонах будуть проводити мобілізацію... Путін це сказав, щоб заспокоїти електорат, що через два тижні мобілізація закінчиться", - заявив військовий експерт.

За його словами, серед цих мобілізованих до Білорусі близько 20 тис. відправлять, в Україну вже перекинули близько 30 тисяч. У Криму вже десь до 10 тисяч.

"Ось коли вони розпихають ось цих, яких вже набрали, тоді піде наступна хвиля мобілізації", - упевнений Жданов.

Мобілізація в Росії 2022

21 вересня президент РФ Володимир Путін оголосив про початок часткової мобілізації в країні.  Залучати до війни проти України будуть в першу чергу громадян, які мають бойовий досвід - до 300 тисяч осіб.

Напередодні в Росії значно посилили покарання за здачу в полон і дезертирство.

У Києві початок мобілізації в РФ назвали планом Путіна щодо утилізації росіян. 

14 жовтня Путін заявив, що "часткова" мобілізація в Росії повинна завершитися найближчим часом. Він каже, що в окупаційну армію призвали 222 тисячі чоловіків.

Вас також можуть зацікавити новини: