Чотирьох німців затримали, коли вони поклали білі троянди в пам'ять про Адольфа Гітлера / Колаж УНІАН, скріншот, фото Вікіпедія

Чотирьох німців було спіймано, коли вони поклали білі троянди в пам'ять про Адольфа Гітлера в будинку, де народився нацистський диктатор, в річницю його народження. Один із затриманих віддав гітлерівський салют, позуючи для фотографій, повідомляє Independent із посиланням на поліцію провінції Верхня Австрія.

Видання нагадує, що Гітлер народився 20 квітня 1889 року в Браунау-на-Інні (Австрія). Після тривалих суперечок щодо майбутнього будинку, де він народився, минулого року почалися роботи з перетворення його на поліцейську дільницю — проект, спрямований на те, щоб зробити його непривабливим місцем паломництва для людей, які прославляють Гітлера.

Поліція повідомила, що четверо німців — дві сестри та їхні партнери, віком від 20 до 30 років — прийшли до будівлі, щоб покласти білі троянди у вікнах. Вони позували перед будинком для фотографій, і одна з жінок віддала гітлерівський салют.

Відео дня

"Групу помітили патрульні та доставили до відділку поліції для допросу. Жінка сказала, що не мала на увазі це привітання серйозно, але офіцери знайшли на її мобільному телефоні чат з іншими, в якому вони ділилися повідомленнями та фотографіями на нацистську тематику", - йдеться у повідомленні.

Всім чотирьом оголошено про підозру у порушенні австрійського закону, який забороняє символи нацизму.

Неонацизм - останні новини

У січні в Італії "реабілітували" нацистське привітання "зіг хайль". Верховний суд країни розсудив, що вітання є законним, якщо не загрожує громадському порядку.

Рішення було ухвалене майже через два тижні після появи відео, на якому понад 150 чоловіків виконували фашистське вітання, яке іноді називають "римським вітанням", у центрі Риму у пам’ять про вбивство 7 січня 1978 року двох членів ультраправої молодіжної групи.

Вас також можуть зацікавити новини: