Для республіканців Трамп є правильним джерелом інформації про війну в Україні / фото REUTERS

Республіканці довіряють Дональду Трампу в отриманні інформації про війну в Україні більше, ніж будь-яким іншим новинам або урядовим джерелам.

За даними опитування CBS News, проведеного 9-12 квітня, 79% республіканців заявили, що довіряють Трампу в отриманні інформації про війну в Україні - це більше ніж удвічі більше, ніж 33% республіканців, які кажуть, що довіряють журналістам у зоні бойових дій для отримання інформації.

Після Трампа найбільшою довірою респондентів-республіканців користується Пентагон - 60%, за ним слідували консервативні ЗМІ з 56% довіри. При цьому Держдепартамент користувався найменшою довірою з цього питання: тільки 27 відсотків респондентів-республіканців заявили, що довіряють йому в питанні війни в Україні.

Відео дня
Переважна більшість республіканців вірить думці Трампа про війну в Україні / скріншот

Опитування, опубліковане в неділю, також виявило різкий розкол серед партій з приводу того, чи слід США відправляти зброю і військову допомогу Україні. Близько трьох чвертей демократів (74 відсотки) вважають, що США повинні це зробити, і тільки 30 відсотків республіканців згодні з цим. Незалежні конгресмени розділилися рівно посередині: 50 відсотків вважають, що США повинні відправляти зброю і військову допомогу, а 50 відсотків кажуть, що США не повинні цього робити.

Погляди Трампа на війну в Україні

Як розповіла колишня радниця Трампа Фона Гілл, за часів свого президентства Дональд Трамп висловлював стійке переконання, що Україна має бути частиною Росії.

Раніше газета The Washington Post написала, у чому насправді полягає "геніальний" план Трампа примирити Україну і Росію за 24 години. Як розповіли люди, які обговорювали з Трампом це питання, він хоче просто примусити Україну до територіальних поступок.

А за даними CNN, Трамп планує посадити Україну і Росію за стіл переговорів, використовуючи питання військової допомоги Україні для шантажу обох сторін.

Вас також можуть зацікавити новини: