У Офісі президента України назвали провокацією заяви РФ про нібито напад української ДРГ на населені пункти Сушани і Любечане у Брянській області.

"Історія про українські ДРГ у РФ – це класична провокація. Абсолютно свідома. Росія хоче налякати своїх, щоб за рік війни бодай якось виправдати напад на іншу країну та зростаючу бідність", - написав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter. Водночас він додав, що партизанський рух в РФ стає сильнішим та агресивнішим. "Бійтеся своїх партизанів", - зазначив Подоляк, звертаючись до росіян.

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, коментуючи цю новину, сказав про "продовження трансформації Росії, її очищення та звільнення від диктатури Путіна".

Відео дня

"РФ сьогодні є таким утворенням, всередині якого є велика кількість міжнаціональних, міжетнічних, міжрелігійних, соціально-політичних та інших конфліктів. Сьогодні є публічна заява РДК. Це люди, які зі зброєю в руках воюють проти режиму Путіна та тих, хто його підтримує. .. Можливо, росіяни починають прокидатися, усвідомлювати щось і вживати якихось конкретних заходів", - сказав він у коментарі "Громадському".

У Державній прикордонній службі та в Оперативному командуванні "Північ" журналістам "Суспільного" відповіли, що не мають інформації про інциденти на території Російської Федерації. 

"Атака ДРГ" у Брянській області

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці російські пропагандистські ЗМІ почали писати про інцидент на прикордонні - нібито в населених пунктах Сушани і Любечани Климовського району Брянської області було скоєно напад "українських диверсантів".

У росЗМІ поширювалась інформація і про удар дронами ЗСУ, і про підрив електропідстанції, газової станції, потім про розстріл жителів вказаних населених пунктів та взяття в заручники "диверсантами".

Згодом місцева влада не підтвердила напади на жителів Брянщини, більшість з поширених повідомлень спростували пропагандисти Кремля.

Представники російського добровольчого корпусу взяли на себе відповідальність за інцидент, заявивши, що хотіли продемонструвати росіянам, що вільні російські люди зі зброєю в руках можуть боротися з режимом. 

Тим часом у ЗМІ повідомили, що через напад на села Путін хоче провести екстренне засідання Ради Безпеки. Згодом його прес-секретар спростував це повідомлення.

Вас також можуть зацікавити новини: