Експерт пояснив, чому іноземців закликали виїхати з Росії та Білорусі / фото ua.depositphotos.com

Громадян США та країн Європейського Союзу попередили про необхідність виїхати з Білорусі та Російської Федерації. Це пов'язано з тим, що Польща закрила майже всі сухопутні пункти пропуску.

"Загроза з Білорусі існує перманентно. Я б звернув увагу на те, що Польща як країна Євросоюзу закрила кілька прикордонних переходів на польсько-булоруському кордоні, залишивши один перехід. Навіть об'єктивно без будь-яких загроз можливість виїхати з країни через сухопутні коридори значно зменшилася", - розповів військовий експерт Сергій Грабський у коментарі ТСН.

При цьому він зазначив, що можливості евакуації іноземців з Білорусі обмежені ще й тим, що в країні обмежені польоти в інші країни.

Відео дня

"Куди їхати? До Москви? Піддавати себе небезпеці? Навіщо? Там, здається, потрібно оформляти виїзну візу або щось таке - це додаткові труднощі. Тому з точки зору здорового глузду будь-яка країна Євросоюзу повинна сказати своїм громадянам: "Шановні друзі, можливість вашої евакуації значно обмежується. Ми рекомендуємо вам покинути ці країни, тому що вам нема чого там робити", – пояснив експерт.

Крім того, він вважає, що у випадку з громадянами США ситуація ускладнюється тим, що їх переслідують в Росії.

"З питанням Сполучених Штатів там є проблеми з переслідуванням громадян США. І це може створити певні проблеми. Державний департамент США хотів би знизити ймовірність залучення до якихось процесів, де постане питання примітивного торгу", - вказав Грабський.

Також вона нагадав, що Франція виступила зі схожим зверненням до своїх громадян. На його думку, територія Білорусі може бути використана для проведення наступальної операції, але для цього потрібно як мінімум кілька місяців.

Заклик до іноземців покинути Білорусь і РФ - що відомо

Посольство США закликало своїх громадян не приїжджати в Росію і терміново залишити її через непередбачувані наслідки неспровокованого повномасштабного вторгнення російських збройних сил в Україну. 

У свою чергу Франція закликала своїх громадян негайно покинути територію Білорусі через новий наступ російських окупантів на Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: