Путін побудував замок в Африці й забив його золотом, розповів політолог Валерій Соловей / скріншот

Лідер РФ Володимир Путін не дарма підштовхує Росію до зближення з Африкою: в одній з країн континенту він "звив" для себе гніздечко з купою золота, коштовностей та валютою.

За словами російського політолога Валерія Солов'я, йдеться про таємну резиденцію-замок, туди Путін планує втекти у разі своєї політичної поразки. Інсайд Соловей розповів опозиційній Кремлю журналістці Юлії Латиніній. 

За словами Солов'я, африканську "цитадель" для Путіна підготував засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин:

"Він її створив, цитадель справжню. Під землею це палац, на поверхні - цитадель, її взяти практично неможливо. Це якраз в Центральноафриканській Республіці і ще в парі місць, як кажуть, є запасні пункти. Там, до речі, зберігається частина золота, частина дорогоцінних металів та долари на палетах. У фізичному вигляді зберігаються долари на палетах", - уточнив Соловей. 

Він вказав, що замок будувався ще за часів появи "вагнерівців" в Африці. Тоді Путін разом з Пригожиним не очікували "провалу" в Україні: "А зараз існує чітке розуміння, що війна закінчиться у "вогні та бурі". Всі готуються до кінця, кожен по-різному", - вказав він.

Тому доля "скарбів" Путіна під питанням. Можливо, переважна частина золота повернеться в Росію.

"Адже є люди, які знають, де воно знаходиться і за нього відповідають", - підкреслив Соловей. 

Путін намагається зблизитися з Африкою

Нагадаємо, що після початку необдуманої війни проти України Путін став активно боротися із Заходом за вплив в Африці. Взимку 2023 року у відповідне дипломатичне турне довелося відправитися главі МЗС РФ Сергію Лаврову, хоча його місію головний дипломат України назвав повним провалом.  

Вже в березні 2023 року росіян шокували нові "вигадки" Кремля. Громадянам РФ анонсували, що у російських школах почнуть вивчати відразу дві африканські мови: ауахілі та амхарську. Також діти повинні ближче познайомитися з африканським менталітетом, заявив директор Інституту країн Азії та Африки Московського держуніверситету Олексій Маслов. 

Вас також можуть зацікавити новини: