У російській освіті буде "покращення" / фото ua.depositphotos.com

Діти у російських школах почнуть вивчати африканські мови, зокрема, суахілі та амхарську.

Про це повідомив директор Інституту країн Азії та Африки Московського держуніверситету Олексій Маслов, пишуть пропагандистські ЗМІ.

За його словами, в інституті відроджується викладання таких мов як йоруба, сомалійська, суахілі, амхарська, зулу та багато інших.

Відео дня

"У нас готується нове покоління людей, які здатні розуміти менталітет та основні моделі розвитку Африки, та розуміти, що Африка – це не просто великий та єдиний континент. Є різні регіони з різними економічними та політичними традиціями", — зазначив Маслов.

Наразі Міносвіти РФ працює над підготовкою міжурядових угод про взаємне визнання освіти з Угандою, Єгиптом і Марокко. Крім того, угоди про співробітництво підписуються ще з вісьмома країнами - Маврикієм, Алжиром, Камеруном, Конго, Малі, Ганою, Гвінеєю та Екваторіальною Гвінеєю. 

Мовні скандали у Росії

Російський блогер Нікіта Прошин (більш відомий як Нікі Прошиш) отримав ляпаса за те, що розмовляв англійською у Санкт-Петербурзі.

Водночас на окупованому Росією півострові Крим може зникнути англійська мова. Там хочуть у школах ввести "свої мови". Наразі невідомо чи поширить цю практику російське керівництво на територію своєї країни чи лише на окупованій.

Вас також можуть зацікавити новини: