Експерт спрогнозував, чи почнеться в Росії повномасштабна громадянська війна

На його думку, це може бути спробою виявити серед політичної еліти людей, які готові повстати проти Путіна.

Засновник ПВК "Вагнера" Євгеній Пригожин оголосив війну військовому командуванню Російської Федерації. Однак наразі невідомо, чи призведе це до повномасштабної громадянської війни у країні.

Військовий експерт Владислав Селезньов у коментарі РБК-Україна заявив, що події в РФ все більше нагадують цирк. Є ймовірність, що "вагнерівці" намагаються виявити неблагонадійні елементи серед політичної еліти, які готові повстати проти президента Росії Володимира Путіна.

"Технічно знищити Пригожина простіше простого. Російська державна система - тоталітарна. Пригожин живий, він хитає ситуацію, веде переговори із заступником начальника Генштабу (Володимиром Алексєєвим - УНІАН), реально бойовим генералом, якому в Росії не так багато рівних... Я досить обережний в оцінках, чи приведе це до громадянської війни. Мені здається, це перевірка чи зріз настроїв, фіксація персонажів, які готові будуть зреагувати на заклик Пригожина щодо створення спротиву", - зазначив Селезньов.

На думку експерта, події можуть бути заздалегідь спланованою операцією, оскільки начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов є автором концепції гібридної війни. Він наголосив, що ЗСУ залишається лише і надалі просуватися вперед, а не сподіватися на громадянську війну в Росії.

Громадянська війна в Росії - що відомо

У ніч на 24 червня бойовики ПВК "Вагнер" висунулися за наказом Пригожина на Росію, щоб "зупинити" військове керівництво РФ.

Вранці Путін назвав крок Пригожина "зрадою" і "ножем у спину", але сам виїхав з Москви, яку "вагнерівці" мають намір захопити.

Колона техніки ПВК вже помічена в Липецькій області Росії. Бунтівники можуть зайти в столицю вже до 19:00 за московським часом.

Експерт BILD Юліан Рьопке заявила, що Пригожину буде складно атакувати Москву, оскільки досі підрозділам ПВК не вистачало переваги в повітрі.

Вас також можуть зацікавити новини: