Пригожину буде складно атакувати Москву, але все може змінитися - BILD

Ватажкові "вагнерівців" Євгену Пригожину буде складно атакувати Москву, оскільки досі підрозділам ПВК не вистачало переваги в повітрі, зазначає експерт BILD Юліан Рьопке.

Оглядач зазначає, що Пригожин зміг за дуже короткий час взяти під контроль не тільки невеликі населені пункти, а й великі міста. Крім того, за словами самого ж "кухаря Путіна", йому вдалося захопити танки, зенітні знаряддя і навіть винищувачі.

Згідно з твердженнями самого Пригожина, Міноборони активно використовує вертольоти для атак по групах найманців. "Путін з самого першого моменту (заколоту) використовував авіаудари по власних містах для протидії спробі державного перевороту", - пояснив Рьопке.

Відео дня

Однак ситуація може швидко змінитися. Як вказує BILD, у лавах найманців перебувають явно не тільки бійці ПВК. Рьопке припускає, що, можливо, до них вже приєдналися кілька підрозділів російських силових структур. 

Рьопке зазначає, що ще кілька днів тому у "Вагнера" не було тієї численної зброї, яку можна побачити у них на фото і відео сьогодні. Тому, або "вагнерівці" захопили кілька військових баз за кілька годин до заколоту, або, що на думку Рьопке більш імовірно, насправді "армія" Пригожина складається з куди більшої кількості бійців, ніж були готові визнати в Кремлі.

"У цьому випадку наступальна кампанія - в тому числі в бік Москви - була б, звичайно, більш перспективною, і Путіну довелося б серйозно побоюватися за свою владу", - висновує експерт.

Переворот в Росії - головне

У ніч на 24 червня ПВК "Вагнер" рушила в бік Росії, щоб "зупинити" військове керівництво, яке Пригожин звинувачує у військовій поразці в Україні. 

Путін назвав крок свого "кухаря" "зрадою" і "ножем у спину". Пізніше стало відомо, що російський президент втік з Москви в бік Петербурга, але "загубився" в Тверській області.

Повідомлялося про перші бої між російськими окупантами у Ростовській і Воронезькій області. В ході бойових зіткнень регулярна армія РФ зазнала перших великих втрат.

Як зазначає CNN, громадянська війна в РФ може стати "подарунком" для України, чия армія якраз пішла в контрнаступ і має намір вийти до кордонів 1991 року.

Для самого ж Путіна наступні 24 години, на думку американських оглядачів, будуть критичними. Аналітики вже визнали, що заколот Пригожина навряд чи був організований руками Кремля.

Вас також можуть зацікавити новини: