Фінляндія не виконала запит Туреччини про екстрадицію / фото ua.depositphotos.com

Туреччина направила Фінляндії десять запитів про екстрадицію. Держава вимагає видати людей, яких вважає терористами. Скандинавська країна виконала запити лише частково — вислала двох осіб, яких не звинувачують у тероризмі.

Відповідною інформацією поділилося видання YLE.

За даними ЗМІ, до червня Фінляндія отримала від Туреччини десять запитів на екстрадицію. Скільки всього людей вимагає видати офіс Ердогана, невідомо.

Відео дня

Фінляндія дозволила виконати сім з десяти запитів, проте поки що до Туреччини відправили лише двох осіб. Їх звинувачують у сексуальних злочинах, а рішення екстрадувати людей, які вважаються в Туреччині терористами, Фінляндія поки не приймала. Виходить, запити Туреччини країна задовольнила лише частково.

Нагадаємо, 18 травня Фінляндія і Швеція подали заявки на вступ до НАТО. У той же день посли Альянсу зустрілися, щоб почати переговори про приєднання скандинавських країн до військово-політичного блоку. Однак Туреччина своєю опозицією заблокувала процес.

Уряд Реджепа Тайїпа Ердогана вимагає від скандинавських країн зняти з Туреччини санкції на постачання зброї і припинити підтримувати терористів. Тут маються на увазі представники робочої партії Курдистану і Руху Фетхуллаха Гюлена.

Президент Туреччини вже заявив, що поки не будуть виконані вимоги його країни, Фінляндія і Швеція на стануть членами НАТО.

Вас також можуть зацікавити новини: