Генсек ООН передав Путіну лист з пропозиціями щодо поліпшення "зернової угоди" / фото facebook.com/MinInfra.UA

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш передав Кремлівському диктатору Володимиру Путіну лист з пропозицією щодо поліпшення і розширення "зернової угоди".

Про це стало відомою з публікації на офіційному сайті Організації Об'єднаних Націй. У дописі сказано: "Що стосується "Ініціативи з безпечного транспортування зерна і продовольства з українських портів" (також званої Чорноморською зерновою ініціативою, ЧЗІ), генеральний секретар висловив стурбованість з приводу перешкод, з якими останнім часом стикається Спільний координаційний центр у своїй повсякденній діяльності. Він передав міністру закордонних справ [РФ] лист на ім'я президента Володимира Путіна з викладом запропонованого шляху просування вперед, спрямованого на поліпшення, продовження і розширення ЧЗІ з урахуванням позицій, нещодавно висловлених сторонами, і ризиків, пов'язаних з відсутністю продовольчої безпеки в світі".

Генсек відправив аналогічні листи українській і турецькій сторонам, які задіяні в зерновій ініціативі. При цьому голова МЗС РФ Сергій Лавров "висловив заклопотаність" щодо просування російських продовольчих товарів і добрив на світові ринки, згідно з Меморандумом про взаєморозуміння між Російською Федерацією і секретаріатом ООН.

Відео дня

Експорт зерна з України: остання інформація

Міноборони РФ звинуватило Україну в організації атак надводними безпілотниками в Севастополі. Рашисти назвали їх "терористичними акціями київського режиму" і пригрозили зірвати "зернову угоду".

Агентство ООН з Всесвітньої продовольчої допомоги (ВПП) готове допомогти Євросоюзу вирішити проблему з експортом українського зерна, яке впливає на ринкову ситуацію в Східній Європі.

Румунія вирішила пломбувати український транспорт, що перевозить сільськогосподарську продукцію через територію країни. Це робитимуть на кордоні.

Вас також можуть зацікавити новини: