Гудков впевнений, що Росію чекає складний рік / фото УНІАН

Екс-депутат Держдуми Геннадій Гудков заявив, що 2023 рік буде не тільки роком перемоги України, а й роком, коли війна почнеться на території Росії. Він може стати найдраматичнішим і найскладнішим в історії сучасної РФ. 

"Я наприклад теж вважаю, що 2023 рік - вирішальний, він по ідеї повинен привести до перелому і може бути закінченням війни шляхом розгрому російської армії або її виводу, усвідомленого і повного. Щось має статися принаймні абсолютно точно. До кінця року ми будемо мати повну картину взагалі подальшого сценарію, розуміння коли і як що закінчиться. Ось я думаю що, так це взагалі буде найскладніший, найважчий, найдраматичніший рік в сучасній історії Росії. Такого року ще не було, і дай Бог, щоб більше не було ніколи", - сказав він в ефірі з Марком Фегіним.

Гудков вважає, що Путін сам себе загнав, як щур, в кут і тепер намагається з цього кута вийти, але схоже, що виходу звідти вже немає.

Прогнози про хід війни: подробиці

Перед Новим роком видання Financial Times опублікувало аналіз, в якому зазначалося, що після десяти місяців повномасштабного російського вторгнення в Україну очевидно, що війна не закінчиться в найближчий рік. 

Директор Національної розвідки США Айріл Хейнс сказала, що для просування вперед та досягнення перемоги Україні буде надзвичайно важливо отримати суттєву військову та економічну допомогу від закордонних партнерів.

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна може здобути перемогу у війні з РФ вже цього року за умови, що українці зберігатимуть єдність.