Опубліковано прогноз щодо термінів закінчення війни в Україні / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Після десяти місяців повномасштабного російського вторгнення в Україну вже очевидно, що війна не закінчиться в найближчий рік. Такий прогноз опублікувала британська газета Financial Times.

Як йдеться в матеріалі, Росія намагається перегрупуватися і готує свій народ до тривалої війни.  Видання опублікувало прогноз, який звучить так: "Війна в Україні триватиме весь рік. ані Київ, ані Москва не погодяться заморозити конфлікт".

"Умови для припинення вогню, не кажучи вже про формальне мирне врегулювання, навряд чи будуть виконані в 2023 році. Заморожування нинішніх позицій не задовольнить ані Росію, ані Україну... Зеленський не може погодитися на припинення вогню, залишивши Україну без території, втраченої після російського вторгнення в лютому, окрім окупованого Донбасу і Криму, захоплених в 2014 році. Щоб повернути цю територію, потрібна зброя, яку Захід, схоже, не бажає постачати", - йдеться в прогнозі.

Відео дня

Мобілізація в РФ:

29 грудня 2022 року глава української військової розвідки Кирило Буданов заявив про те, що війна в Україні зайшла в глухий кут. На його думку, Кремль вирішив оголосити ще одну мобілізацію призовників.

31 грудня 2022 року Міністр оборони України Олексій Резніков у відеозверненні до росіян напередодні Нового року заявив, що у них залишився лише тиждень, щоб покинути територію РФ. 

"Напередодні нового року я звертаюся до громадян Росії, які є військовозобов'язаними. В першу чергу, це стосується жителів великих російських міст. Я точно знаю, що у вас залишилася приблизно один тиждень, поки ще є хоч якийсь вибір. На початку січня російська влада закриє кордони для чоловіків, потім оголосять воєнний стан і почнуть чергову хвилю мобілізації. Кордони теж будуть закриті і в Білорусь", - сказав Резніков.

Українська розвідка прогнозує, що вже 5 січня у Росії почнеться нова хвиля мобілізації, щоб поповнити армію. 

Глава Міноборони Олексій Резніков заявив, що армія Російської Федерації зможе відновитися після втрат у війні в Україні мінімум через п'ять років.

Вас також можуть зацікавити новини: