Стрільцем, який спробував застрелити Фіцо, може виявитися Юрай Чинтула / Колаж УНІАН, фото соціальні мережі, фото consilium.europa.eu

У Словаччині спробували вбити прем'єр-міністра Роберта Фіцо - 71-річним стрільцем може виявитися відомий письменник Юрай Чинтула, пишуть місцеві ЗМІ.

Підозрюваний у замаху на Фіцо є активістом ліберальної партії "Прогресивна Словаччина", він мав офіційно зареєстровану зброю в Словаччині, заявляє Aktuality. Видання зв'язалося із сином підозрюваного: він шокований ситуацією, також він підтвердив, що пістолет перебував у його батька на законних підставах.

"Я абсолютно не мав уявлення про те, що задумав батько, що він планував, чому це сталося", - сказав він.

Відео дня

На запитання ЗМІ, чи не висловлював його батько ненависті до Фіцо, син підозрюваного сказав: "Скажу так - він не голосував за нього. Це все, що я можу сказати з цього приводу".

Також хлопець спростував теорію про те, що його 71-річний батько міг страждати на психічні розлади.

Зазначається, що підозрюваний є автором кількох збірок віршів, а 2016 року він працював у приватній службі безпеки. Тоді чоловік сам став жертвою нападу, працюючи в одному з торгових центрів.

Словацькі ЗМІ говорять про стрільця як про J.C., але офіційного підтвердження, що це Юрай Чинтула, поки що немає.

У Словаччині стріляли в Роберта Фіцо - його життя під загрозою

Зазначимо, замах на Роберта Фіцо стався після виїзного засідання уряду в місті Гандлова, у якому прем'єр-міністр Словаччини брав участь. Очевидці кажуть, що по чиновнику відкрили вогонь у момент, коли той тиснув руки людям біля культурного центру. Було кілька пострілів, 3-4, уточнювали ЗМІ.

За попередніми даними, Фіцо поранили в голову, живіт і кінцівки. У мережі є момент про те, як служба безпеки тягне пораненого чиновника в машину. На офіційній сторінці глави уряду Словаччини у Facebook ідеться про те, що Фіцо перевезли гелікоптером у Банська-Бистрицю - його життя під загрозою.

Вас також можуть зацікавити новини: