Маск проти членства України в НАТО / Колаж УНІАН / Скриншот, фото ua.depositphotos.com

Американський мільярдер Ілон Маск вважає, що вступ України до Північноатлантичного Альянсу призведе до ядерної війни.

Так він прокоментував опубліковане в соціальній мережі X (раніше Twitter) відео, на якому державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен каже, що Україна стане членом Альянсу.

"Ось так буквально починається фільм про ядерний апокаліпсис", - написав Маск, прикріпивши посилання на відео про зйомки американського фільму "Наступного дня".

Відео дня

Сюжет американського апокаліптичного телефільму "The Day After" розгортається навколо війни НАТО і країн Варшавського договору, що призводить до обміну ядерними ударами між Штатами і Радянським Союзом. У листопаді 1983 року першу трансляцію фільму переглянули більш ніж 100 мільйонів осіб.

Скриншот

Що Маск говорить про Україну і війну?

На початку повномасштабного вторгнення бізнесмен підтримував українців, але в якийсь момент почав публічно заявляти, що все може закінчитися світовою війною.

Він пропонував Україні відмовитися від окупованого Криму і провести нові "референдуми" на окупованих територіях. Коли українці обурилися в коментарях до його посту, він заявив про навалу "ботів".

Пізніше Маск опублікував у мережі карикатуру на президента Володимира Зеленського, висміявши те, що Україна просить союзників про допомогу в боротьбі з РФ.

Наприкінці березня мільярдер закликав Україну погодитися на переговори з Москвою, оскільки в разі продовження війни, за його словами, впаде й Одеса.

Вас також можуть зацікавити новини: