Ізраїль продає Нідерландам систему реактивної артилерії - The Jerusalem Post

Німеччина також зацікавилася озброєнням Ізраїлю.

Міністерства оборони Ізраїлю та Нідерландів оголосили, що вони підписали першу міжурядову угоду про експорт оборонних товарів на суму 305 мільйонів доларів. Мова йде про постачання в Нідерланди ракетно-артилерійських систем Puls компанії Elbit (система точного і універсального пуску).

Видання The Jerusalem Post пише, що ця нова п'ятирічна угода укладена на другому році вторгнення Росії в Україну, і все більше і більше країн ЄС звертаються до Ізраїлю за зміцненням свого оборонного потенціалу в тлі потенційних майбутніх загроз з боку Москви.

Німеччина також на шляху до придбання ряду нових оборонних систем у Ізраїлю, а інші країни також ведуть різні переговори.

Міністр оборони Йоав Галлант сказав: "Ізраїльське оборонне відомство продовжує бути джерелом національної гордості і міжнародного успіху Держави Ізраїль. Оборонні рішення, розроблені ізраїльською оборонною промисловістю, дозволяють нам зміцнювати наші зв'язки з країнами по всьому світу, а також зміцнити глобальні позиції Ізраїлю".

Угоду підписали генеральний директор Міноборони генерал-майор (у відставці) Еяль замір і директор Управління міжнародного оборонного співробітництва (sibat) бриг. генерал Яїр Кулас і з нідерландської сторони командувач Королівської армією Нідерландів генерал-лейтенант М.Х. Мартін Вейнен MMAS.

В рамках контракту Elbit Systems поставить 20 артилерійських ракетних комплексів PULS, інтегрованих в обрану COMMIT вантажну платформу, а також реактивні снаряди різної дальності і Послуги з навчання і підтримки, йдеться в заяві Міністерства.

Крім того, міністерство заявило, що PULS "забезпечує комплексне і економічно ефективне рішення, що підтримує запуск як вільно крилатих ракет, так і високоточних ракет, і ракет з дальністю від 12 км до 300 км.пускова установка PULS являє собою повністю адаптовану пускову систему і може бути встановлена на широкий спектр колісних і гусеничних платформ, що забезпечує значне зниження витрат на технічне обслуговування і навчання для застарілих автопарків".

Бежалель (Бутці) Махліс, президент і головний виконавчий директор Elbit Systems, сказав: "Придбання рішення PULS від Elbit Systems підвищить здатність королівської армії Нідерландів забезпечувати ефективну вогневу підтримку з закритих позицій. Це також забезпечить сумісність з клієнтами НАТО, які придбали ці системи. Цей контракт ще раз підтверджує передові військові технології Elbit Systems і наші міцні партнерські відносини з країнами НАТО по всій Європі".

Позиція Ізраїлю щодо війни в Україні - останні новини

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Украну влада Ізраїлю дотримувалися нейтральної позиції і погодилися лише на гуманітрану допомогу. У міру затягування військових дій Єрусалим став міняти свою позицію про передачу Києву оборонних технологій.

Так, в Ізраїлі заявили, що допоможуть Україні з розробкою "розумної" системи оповіщення про ракетні удари і атаки дронів. Зокрема, йшлося про передачу надсучасної системи оповіщення Tzeva Adom. Вже в травні 2023 року в Києві пройшли випробування цивільної системи попередження, яку розробив Ізраїль.

7 травня Ізраїльський волонтер Натан Флаєр повідомив, що Україна отримала перші три з 16 радарів RADA ieMHR виробництва ізраїльської компанії RADA Electronic Industries.

Вас також можуть зацікавити новини: