РФ завдала удару по Умані / фото t.me/cherkaskaODA

Ізраїль висловив підтримку Україні у зв'язку з ракетним обстрілом у п'ятницю, 28 квітня.

На офіційній сторінці "Ізраїль в Україні" у соціальній мережі Facebook оприлюднили заяву посла Ізраїлю в Україні Михайла Бродського, в якій він зазначає, що Умань - це особливе місце релігійного та культурного значення для євреїв усього світу.

"Ми поділяємо біль невинних смертей і стоїмо разом з людьми України в цю важку годину, після російського ракетного обстрілу, який призвів до загибелі мирних жителів, деякі з них в Умані, особливе місце релігійного та культурного значення для євреїв усього світу", - йдеться в заяві.

Відео дня

Ракетний обстріл України 28 квітня: що відомо

Нагадаємо, що близько 04:00 Росія вкотре атакувала Україну із літаків Ту-95. Відомо, що українській протиповітряній обороні вдалося ліквідувати 21 із 23 російських крилатих ракет Х-101/Х-555 та два дрони.

В Умані російська ракета влучила у багатоповерхівку, майже вщент знищивши перший під'їзд. У місті оголосили триденну жалобу, рятувальники все ще шукають людей під завалами.

За останньою інформацією, загинуло 23 людини, серед них - діти 2009, 2012 та 2021 років народження. Вік четвертої дитини ще встановлюють.

Також обстріл призвів до смертей у Дніпрі. Там ракета зруйнувала будинок,загинули жінка та її донька, також повідомлялося про постраждалих. 

У Київській області уламки ракети пошкодили багатоповерхівку у місті Українка. Внаслідок цього постраждала 13-річна дитина.

Вас також можуть зацікавити новини: