Кім Чен Ин пообіцяв "перемогу Росії у священній війні проти зла" / фото REUTERS

Диктатор КНДР Кім Чен Ин під час зустрічі з правителем Росії Володимиром Путіним заявив, що РФ "здобуде перемогу над злом у цій священній війні".

"Російська армія і народ, безумовно, здобудуть велику перемогу в священній боротьбі за покарання великого зла, що претендує на гегемонію і має експансіоністські ілюзії", - сказав Кім, перш ніж підняти тост за здоров'я Путіна, за перемогу "великої Росії", за корейсько-російську дружбу і здоров'я всіх присутніх, передає Reuters.

Цікаво, що під час офіційного обіду Путін також підняв тост "за зміцнення дружби між Росією та КНДР, благополуччя та процвітання народів країн та за здоров'я товариша Кіма". 

Відео дня

Візит Кім Чен Ина до Росії

13 вересня північнокорейський диктатор Кім Чен Ин прибув у Росію на переговори з Путіним. Кремлівський ватажок повів колегу на космодром і показав ракети.

Росія зацікавлена отримати від Північної Кореї артилерійські снаряди калібрів 122 і 152 міліметри, а також реактивні снаряди калібру 122 міліметри.

У свою чергу Пхеньян сподівається отримати в оплату за снаряди російські технології будівництва атомних підводних човнів і космічні технології для запуску супутників.

Сьогодні вранці Північна Корея випустила щонайменше дві балістичні ракети у води біля свого східного узбережжя на тлі візиту Кім Чен Ина в Росію. Відзначається, що ймовірно, Кім вирішив показати Путіну свою військову міць перед початком переговорів.

Колишній співробітник Комітету держбезпеки Радянського Союзу Сергій Жирнов в інтерв'ю УНІАН висловив упевненість, що Путін від зустрічі з Кім Чен Іном жодної вигоди не отримає:

"Це була просто путінська дурість, яка триває вже два роки. <…> Дурість у тому, що Путін і Кім Чен Ин зустрілися. У тому, що Путін сказав, що не дотримуватиметься санкцій. Путін влаштував з ним зустріч на космодромі "Східний" - найгіршого місця, для того, щоб показати, що в Російській Федерації нічого не працює, все розкрадається, немає. Дурність у тому, що Путін і Кім Чен Ин зустрілися. У тому, що Путін сказав, що не буде дотримуватися санкцій. Більшого подарунка [для Заходу] Путіна зробити не міг. Це зрозумів навіть Пєсков, який уже намагається відіграти у зворотний бік, говорячи, що нічого не підписали і все не так зрозуміли"

Вас також можуть зацікавити новини: