Ігор Яковенко назвав версію вбивства Олексія Навального, яку вважає найбільш правдоподібною / колаж УНІАН з фото instagram.com/navalny і скріншота

В РФ помер Олексій Навальний - російський опозиціонер був особистим ворогом російського диктатора Володимира Путіна, і ватажок росіян хотів його знищити.

Є кілька версій вбивства Навального - його повільно знищували тортурами в колонії чи просто ліквідували фізично, поділився думкою соціолог та журналіст Ігор Яковенко в ефірі каналу "FreeДом".

"Навальний був особистим ворогом Путіна, і метою Путіна було вбивство Навального. Він намагався це зробити в 2020 році, коли Навальний дивом вижив після отруєння. А потім цілеспрямована відправка його в саму пекельну колонію на території Російської Федерації...", - заявив експерт. За його словами, це спеціально зробили, щоб розслідування вбивства було дуже ускладнене.

Відео дня

Яковенко додав, що схиляється до другої версії вбивства опозиціонера. На його думку, Навального просто ліквідували, не дочекавшись, коли він помре від тортур, оскільки він дуже довго тримався.

Важливі російські новини - Навальний Олексій в центрі уваги

Інформація про смерть Олексія Навального з'явилася вдень 16 лютого. Пізніше її офіційно підтвердила російська сторона. У мережі з'явилися відомості, що у Навального нібито відірвався тромб. 

Низка чиновників і експертів як в Україні, так і на Заході звинуватили Володимира Путіна в причетності до смерті опозиціонера. Зокрема, військово-політичний оглядач Олександр Коваленко назвав ліквідацію Навального "демонстративною стратою".

Нагадаємо, Навальний був лідером "Фонду боротьби з корупцією", який проводив розслідування проти диктатора, а також його близького оточення. У тому числі соратники опозиціонера в 2021 році виклали в мережу фільм про розкішний палац ватажка росіян, розташований біля Геленджика.

Крім того, Навальний і його соратники не раз організовували в Росії протести проти корупції, на які виходило багато людей. Влітку 2023 року в Росії суд "влупив" Навальному 19 років колонії особливого режиму за звинуваченням нібито в "екстремізмі". Опозиціонера відправили в селище Харп Ямало-Ненецького автономного округу в колонію "Полярний вовк".

Вас також можуть зацікавити новини: