Олександр Коваленко вважає, що Олексія Навального "стратили" / колаж УНІАН з фото REUTERS і скріншоту

Засуджений російський опозиціонер Олексій Навальний не помер, це була демонстративна страта, до якої причетний диктатор Володимир Путін.

Ватажок росіян "впивається своєю безкарністю, особливо зараз, коли головний його опонент, США, демонструє історичного масштабу безвольність і слабохарактерність", поділився думкою в Telegram військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Експерт додав, що диктатор також насолоджується тим, що без покарання захоплює землі України і вбиває її громадян з 2014 року.

"Він упивався безкарністю, вбиваючи сирійців. Поширення диктатури в Африці. Вбиваючи неугодних за межами Росії... У 2023-му він демонстративно вбив Євгена Пригожина (ватажок ПВК "Вагнер", - Ред.), давши зрозуміти, що очікує тих, хто зі зброєю піде проти нього, але не доведе розпочатого до кінця", - підкреслив аналітик.

Відео дня

На його думку, ліквідується слабкий - "Пригожин виявився слабким і нікчемним бунтівником, Навальний же був слабким опозиціонером".

"Здавалося б, загрози для системи він не представляв, але Путіну потрібна кривава демонстрація абсолюту своєї влади. Якраз до виборів. Якраз до звернення до Федеральних зборів. Якраз під каталізацію боїв за Авдіївку. Якраз після провального інтерв'ю Такеру Карлсону (американський журналіст, - Ред.). Приниженому карлику потрібна була жертва для самоствердження", - додав аналітик.

У центрі уваги російські новини - Навальний помер

Вдень 16 лютого стало відомо, що опозиціонер помер після прогулянки - йому нібито стало зле, його намагалися реанімувати, але не змогли врятувати. У мережі з'явилася інформація, що смерть опозиціонера сталася через тромб, що відірвався.

Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков вже прокоментував смерть засудженого опозиціонера. За його словами, диктатору про те, що трапилося вже доповіли, а причину смерті Навального з'ясовуватимуть медики.

Варто зазначити, що Навальний є лідером "Фонду боротьби з корупцією", який проводив резонансні розслідування проти Путіна і його оточення й викладав у мережу результати. Зокрема, на початку 2021 року соратники Навального випустили фільм про розкішний палац Путіна, який знаходиться під Геленджиком.

Опозиціонер не раз організовував у РФ масові протести проти корупції. На початку серпня минулого року Навальному за звинуваченням у "екстремізмі" суд "впаяв" 19 років колонії особливого режиму.

Вас також можуть зацікавити новини: