Танк Leopard 2A4 - один з найкращих у світі / фото US Army

Існує дуже велика ймовірність, що на засіданні "Рамштайн" буде прийнята якась формула щодо передачі захисникам України німецьких танків Leopard 2.

Як сказав директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих в ефірі Еспресо, у країнах НАТО цей танк є дуже розповсюдженою машиною.

"Те, що ми спостерігаємо у інформаційному полі є підготовчими засобами. Так спонукаються країни, які мають танки Leopard на озброєнні, до того, щоб прийняти відповідне рішення про передачу України. Мені здається, що є дуже велика ймовірність, що на саміті "Рамштайн" буде прийнята якась формула", - зазначив Рябих.

Відео дня

Експерт вважає, що з такими танками можна створити атакувальний кулак і вигнати рашистів з України.

"Цих танків понад 2 тисячі машин. Можна зробити певне рішення, відібрати схожі танки за своїми модернізаційними характеристиками. 10% від цієї кількості - це два танкових полки. 200 Leopard можуть кардинально змінити ситуацію на полі бою на користь України. Цей той атакувальний кулак, який би міг дозволити швидко і впевнено звільнити українські землі від росіян", - додав Рябих.

Танки Leopard 2 для України

Олаф Шольц раніше пояснив, чому Німеччина не відправляє Україні бойові танки. Річ у тім, що вони не хочуть допустити "розширення масштабів війни".

Нещодавно голова оборонного комітету Бундестагу закликала передати Україні Leopard 2.

Франція спільно з Польщею спонукають Німеччину передати Україні танки Leopard 2, за інформацією Politico.

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн підтримує надання Україні усього необхідного озброєння для самозахисту, включаючи Leopard 2.