УВАГА! Фото 18+. Не рекомендується до перегляду вагітним і людям зі слабкою психікою!

У Білорусі не вщухають протести людей проти режиму чинного президента Олександра Лукашенка. Затриманих людей вночі почали випускати з СІЗО.

У мережі з'явилися фото випущених зі слідчих ізоляторів людей. Видно, що їх били. Знімки опублікував Telegram-канал Nexta Live.

Читайте такожЛукашенко відреагував на масові протести в Білорусі

Відео дня

Протести в Білорусі: хронологія

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися зіткнення із силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли у протестувальників гумовими кулями.
  • У понеділок ввечері протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по людях. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів.
  • У наступні дні по всій Білорусі також проходили мирні акції протесту. Силовики жорстоко розганяли й проводили масові затримання, б'ючи людей кийками, застосовуючи світлошумові гранати й гумові кулі. На сьогодні відомо про двох загиблих.
  • В ООН засудили насильство і порушення прав людини у Білорусі, низка країн закликала Мінськ зупинити насильство.