Навальний підтвердив, що його провідала Меркель у клініці "Шаріте" \ фото REUTERS

Російський опозиціонер Олексій Навальний підтвердив, що в берлінській клініці Charite його відвідувала федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Читайте такожМеркель таємно відвідала Навального в клініці Шаріте - ЗМІПро це політик написав у Twitter.

«Зустріч була, але не варто називати її «секретною». Швидше, приватна зустріч і розмова із сім‘єю», - повідомив він.

Відео дня

Навальний висловив вдячність Меркель за те, що вона відвідала його в лікарні.

Раніше німецьке видання Spiegel повідомило, що Меркель таємно відвідала Навального, коли він лікувався від отруєння «Новачком» у клініці Charite. Видання назвало візит Меркель незвичайним жестом і стверджує, що це ще один знак того, наскільки канцлер серйозно сприймає інцидент з Навальним і не збирається спустити справу на гальмах.

Отруєння Навального: що відомо

  • 20 серпня Навальний повертався до Москви з Томська, під час польоту йому стало зле, літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували. Через два дні його евакуювали з Омська до Німеччини.
  • 4 вересня стало відомо, що експерти Мюнхенського інституту фармакології і токсикології Збройних сил ФРН знайшли сліди отруйної речовини з групи «Новачок» у крові, сечі і на шкірі Навального. Факт отруєння політика «Новачком» також підтвердили інші експерти.
  • 10 вересня Навальний вийшов з коми.
  • 23 вересня, його виписали з клініки Charite.
  • 25 вересня прес-секретар опозиціонера Кіра Ярмиш заявила, що Навальний залишиться в Німеччині до кінця курсу реабілітації.