Папа Римський закликав до миру під час Великодньої меси / getty images

Папа Римський Франциск очолив святкування Великодня у Ватикані, звернувшись із посланням миру перед величезним натовпом вірян.

Як повідомляє BBC, десятки тисяч віруючих зібралися на площі Святого Петра, щоб послухати, як Папа Франциск очолить Великодню месу. До кінця не було зрозуміло, чи з'явиться понтифік, адже він відмовився від богослужіння у Страсну п'ятницю через погіршення стану здоров'я.

87-річний Папа прочитав розлогу проповідь, під час якої закликав до миру в Україні та секторі Газа, а також здійснив ряд хрещень.

Відео дня

"Мої думки передусім линуть до жертв численних конфліктів, що тривають у світі, починаючи від війни в Ізраїлі та Палестині, а також в Україні. Нехай же воскреслий Христос відкриє дорогу миру для стражденного населення цих регіонів. Закликаючи до пошани принципів міжнародного права, висловлюю побажання про загальний обмін усіма полоненими між Росією та Україною - всіх на всіх", - сказав понтифік.

Крім того, Папа зазначив, що "війна – це завжди абсурд і поразка".

"Не дозволяймо вітрам війни ще сильніше віяти над Європою та Середземномор'ям. Не піддаваймося логіці зброї та переозброєння. Мир ніколи не будується зброєю, а простягаючи один одному руки та відкриваючи серця", – додав Папа Франциск.

Заява Папи Римського про "білий прапор"

Як писав УНІАН, на початку березня Папа Римський Франциск в інтерв'ю журналістам заявив, що в російсько-українській війні сторона, яка програє, повинна знайти в собі хоробрість визнати це і погодитися на переговори.

"Я вважаю, що сильнішим буде той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей, має сміливість підняти білий прапор і вести переговори", - сказав Франциск.

Його слова викликали шквал обурення не тільки в Україні, а й на Заході, де пояснень від Папи зажадали навіть католицькі єпископи.

Натомість висловлювання понтифіка знайшли розуміння в Кремлі.

Вас також можуть зацікавити новини: