У Байдена оцінили шанси України перемогти у війні / Колаж УНІАН / Скриншот, фото 22 ОМБр

Україна може перемогти російську окупаційну армію, однак за умови надання українському війську достатньої допомоги.

Про це заявив радник президента Сполучених Штатів Америки з питань нацбезпеки Джейк Салліван в інтерв'ю NBC, відповідаючи на питання, чи вважають Штати, що Україна все ще може виграти цю війну у військовому плані.

"Звичайно, Україна може перемогти. Звичайно, Україна вже досягла успіху у військовому плані в одній з найголовніших цілей, яку вона ставила перед собою - не дати країні потрапити до рук Росії. Вона це вже зробила. І Україна може піти далі у відвоюванні території, яку окупувала Росія, забезпечивши поразку Росії і перемогу України. Але вона може це зробити лише за умови, що матиме необхідні інструменти", - сказав Салліван.

Відео дня

Радник Байдена наголосив, що саме тому США мають надати Україні пакет допомоги, який пройшов масове двопартійне голосування в Сенаті. 

Війна в Україні: останні новини

За даними Герерального штабу Збройних сил України, минулої доби на російсько-українському фронті відбулося 69 бойових зіткнень, ситуація на сході та півдні залишається складною. 

Сьогодні президент Володимир Зеленський вперше озвучив втрати України у війні - за його словами, країна втратила 31 тисячу військових. Втрати росіян складають 180 тисяч окупантів, додав він.

Також президент сподівається, що американський Конгрес ухвалить допомогу українському війську впродовж місяця

Вас також можуть зацікавити новини: