В Білорусі чоловіка затримали за герб України / t.me/viasna96

Силовики, підконтрольні режиму диктатора Олександра Лукашенка затримали чоловіка за татуювання з гербом України та національним гербом Білорусі.

Як повідомляє правозахисний проект "Вясна" відео з допитом чоловіка з'явилося на каналах силовиків Лукашенка. Причиною затримання стало татуювання з гербами України та Білорусі - Пагоня та Тризуб.

На відео хлопець каже, що набив Пагоню 2021 року, а після початку війни набив на плечі український герб на підтримку України. Силовики Лукашенка назвали його татуювання "підтримкою протестів та нацистів".

Відео дня

"Тіло доведеться почистити", - заявили силовики.

Репресії в Білорусі

Лукашенківські силовики продовжують полювати на мирних людей, що не погоджуються з режимом. Кілька тижнів тому суд в Мінську засудив нобелівського лауреата Алеся Бяляцького до 10 років позбавлення волі. 

За ґрати на три роки кинули українця за участь у протестах у Білорусі. У Міністерстві закордонних справ України вважають цей вирок несправедливим та протиправним.

До України в РБ "особлива любов". Режим Лукашенка не просто боїться громадян України, а навіть натяків на вільний український дух. Нещодавно суд Білорусі визнав "екстремістською" відому українську пісню "Батько наш – Бандера, Україна – мати".

Вас також можуть зацікавити новини: