Одіозна Румунська сенатор хоче анексувати частину України / фото depositphotos.com

Одіозна румунська сенаторка Діана Шошоаке, яка відома своїми зв'язками з Кремлем, захотіла анексувати частину території України. Вона внесла до парламенту Румунії законопроект, що передбачає розірвання договору між Бухарестом і Києвом від 1997 року.

За інформацією румунського видання HotNews, 20 березня до парламенту надійшов проект закону "Про зміну закону 129/1997 про ратифікацію Договору про відносини добросусідства і співробітництва між Румунією та Україною".

Документ передбачає розрив договір з Україною в 2027 році "з дотриманням терміну повідомлення принаймні рік до закінчення терміну дії", в результаті чого "Румунія анексує історичні території, які їй належали, відповідно, Північну Буковину, край Герца, Буджак (Кагул, Болград, Ізмаїл), історичний Марамуреш та острів Зміїний".

Відео дня

"Цим законом ми хочемо повернути культурну ідентичність, традиції, звичаї і релігію румунському населенню, чисельність якого оцінюється приблизно в один мільйон, включаючи змішані сім'ї", - заявила проросійський політик.

Крім того, вона вказала, що в Україні етнічні румуни не навчаються рідною мовою, а також не представлені у Верховній Раді.

Позиція Румунії щодо війни в Україні - що відомо

Офіційний Бухарест висловив підтримку Україні у війні з Російською Федерацією. Так, на початку березня 2023 року в офісі президента повідомили, що країни Балтії, Польща, Румунія і Словаччина підписали угода про створення спеціального центру з агресії Росії.

Крім того, 10 лютого РФ знову вдарила ракетами по Україні -  29 зенітних керованих ракет С-300 і 71 крилата ракета повітряного і морського базування. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що російські ракети влучили в Молдову, далі перетнули повітряний простір Румунії, яка є країною НАТО, але в Бухаресті заперечували інфомацію про захід на їх територію російських ракет.

Вас також можуть зацікавити новини: