Посольство Ізраїлю в США повідомило про 100 викрадених ХАМАСом ізраїльтян / фото УНІАН, Олександр Синиця

Війна в Ізраїлі відволіче світову громадськість від того, що відбувається в Україні, однак це не означає, що всі забудуть про російське вторгнення.

Таку думку в ефірі Radio NV висловив ветеран російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман, зазначивши при цьому, що бойові дії в Ізраїлі можливо ускладнять постачання деякого озброєння в Україну.

"Там знаходяться американські склади снарядів. І з цих складів не ізраїльська, американська зброя передавалася нам. Скоріш за все, це може бути, якщо не зупинено, то призупинено точно. Поки там тривають бойові дії, звичайно, ніхто не буде завантажувати снаряди, перевозити їх, це очевидно", - зазначив Гетьман.

Однак, він переконаний, що допомога Україні не буде зменшена.

"Так, це буде відволікати від війни в Україні. Але це не означає, що всі переключаться на війну в Ізраїлі і забудуть про війну в Україні. Ніхто нічого не забуде", - заявив Гетьман.

Війна в Ізраїлі

7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАС завдали з Сектора Гази масованого ракетного удару по Ізраїлю, випустивши понад 2000 ракет. У відповідь ізраїльська армія атакувала позиції палестинців

Бойове крило ХАМАС - угруповання "бригади Ізеддіна аль-Кассема" виступило із загрозою, що буде завдано удару по Тель-Авіву".

Експерт з Близького Сходу Вільям Векслер вважає, що ХАМАС виявився більш амбітним і тактично спроможним, ніж очікувалося. Він переконаний, що у Тель-Авіві почався конфлікт нового типу.

Посольство Ізраїлю в США повідомило про 100 викрадених ХАМАСом ізраїльтян. Крім того, щонайменше 300 ізраїльтян було вбито і понад 1800 отримали поранення.

Вас також можуть зацікавити новини: